Nyhet

Technics SU-R1000 high-end integrert

Inneholder unik teknologi.

Helt siden Technics gjenoppstod etter å vært gravlagt i mange år, har de lansert nye produkter i rask takt. Særlig hva platespillere angår. Den legendariske SL-1210 har også gjenoppstått, og finnes i ulike utgaver, alle med direktedrevet tallerken, pitch-kontroll og stroboskop.

Akkurat som før.

Den nye Technics SU-R1000 Reference Class, ligner ikke på noe Technics har gjort før. Designet med effektmetere har vi dog sett før, men det er på innsiden Technics har revolusjonert måten man lager digitale forsterkere på.

For SU-R1000 er en digital high-end, integrert forsterker, med ganske unik teknologi på innsiden.

Den har både DAC og platespillerinngang, men ikke strømming innebygget. Den har også balanserte innganger, en for linjesignal og en for platespiller. Den har også to par koaksiale og to par optiske digitalinnganger (med MQA-støtte), men ikke USB-DAC, og hodetelefonutgang på fronten.

Så langt høres det ut som en hvilken som helst forsterker.

Active Distortion Cancelling Technology

Men SU-R1000 har flere tekniske finessser man ikke finner andre steder. Technics LAPC (Load Adaptive Phase Calibration) og JENO (Jitter Elimination, Noise-Shaper Optimization) som vi kjenner fra tidligere Technics-forsterkere, finnes også her.

Den første – LAPC – skal gjøre forsterkeren immun  mot høyttalernes varierende fasekarakteristikker og belastning, mens JENO-teknikken eliminerer jitterstøy fra digitale signaler, har den nye ADCT (Active Distortion Cancelling Technology), til hensikt å fjerne forvrengning på utgangsgtrinnet som følge av varierende elektrisk belastning,

Intelligent Phono EQ

Ikke småtterier, men det er slett ikke alt. Technics har laget et unikt phono-trinn for SU-R1000, som kan brukes både med MM- og MC-pickuper.

De kaller det Intelligent Phono EQ, som har til hensikt å redusere crosstalk mellom kanalene, gjengi musikken eksakt etter (RIAA)-kurvene og optimalisere fase- og forsterkning som kan påvirkes  av impedansevariabler.

Det følger med en LP i esken til hver SU-R1000, som brukes som signalgenerator for phono-trinnet i kalibreringsfasen. Den fungerer slik at man spiller av LP-en mens forsterkeren er i kalibreringsmodus, så måler en DSP crosstalk fra pickupen, og korrigerer den uten at frekvenskurven påvirkes.

Forsterkeren har også en mer avansert strømforsyning enn den vi så i R1-serien SU-R1 og SE-R1. -fra Technics. Den nye strømforsyningen har klart å redusere støynivået betraktelig, og har flyttet svitsjefrekvensen lengre opp i frekvensområdet (400k+), og mer effektiv filtrering skal redusere støy mye bedre (-120 dB) enn en konvensjonell analog strømforsyning er i stand til.

Technics SU-R1000 er i salg først fra november.

Les videre
Exit mobile version