Nyhet

Retro med forbedringer

LEAK Stereo 230 er en engelsk retroforsterker med moderne innmat.

Hvis du vil ha en klassisk engelsk hi-fi-stil som ikke koster en formue, er LEAK Audio et av de åpenbare valgene. Firmaets hi-fi-komponenter i valnøttkabinetter ser ut som om de ble bygget på 1960-tallet. Noe som ikke er så langt fra sannheten, da selskapet gjenoppstod for noen år siden etter en pause på fire ti-år, og fortsatte der de slapp.

Den første modellen LEAK lagde var forsterkeren Stereo 130. Nå øker de innsatsen og modellnummeret betraktelig med forsterkeren Stereo 230, som ligner forgjengeren til punkt og prikke, men med høyere effekt og forbedret elektronikk.

Valnøtt og hvit front – det kan nesten ikke bli mer retro. LEAK Stereo 230 ligner den opprinnelige Stereo 30 fra 1963. (Foto: LEAK)

LEAK Stereo 230 har en utgangseffekt på 2 x 75 W i 8 ohm (i motsetning til 2 x 45 i Stereo 130), og selv om det ennå er lite med informasjon, forventer vi at det også denne gangen er snakk om et tradisjonelt klasse A/B-utgangstrinn. Digigitaldelen skal også være forbedret med en Sabre ESS-konverter som klarer opp til 768 kHz/32-bit oppløsning. Og også dekoder MQA-filer fra Tidal.

En forsterker med et så klassisk utseende har selvfølgelig også inngang for platespiller. Men kun med MM-pickups.

Det er et godt utvalg av analoge og digitale innganger på LEAK Stereo 230. Også platespiller. Og HDMI. (Foto: LEAK)

Vi har ikke fått noen norsk pris på LEAK Stereo 230, men med en engelsk pris på £1249 med trekk i valnøtt kan vi nok forvente i underkant av 15.000 kroner når den lander her i begynnelsen av 2023. Man kan også kjøpe en utgave i metallkabinett, som er litt billigere. Men det ville vært en besparelse man ville angret på, lenge etter at prisen var glemt.

 

 

Les videre
Exit mobile version