Ny DAC-oppgradering fra Creek

Creeks Evoloution-forsterkere har tilpasset seg moderne tider.

Evolution-forsterkere til Creek, kan nå i enda høyere grad svare til sitt navn, når modellene 50A og 100A nå kan oppgraderes og tilpasses moderne, digitale tider.

Ruby DAC-modulen kan monteres av brukeren selv, hvis man ikke har ti tommeltotter. Eller gjør det gratis hos forhandleren.

Det skjer med modulen Ruby DAC, som utstyrer forsterkerne med digitale innganger – pluss et par ekstra triks. Ruby DAC erstatter en av de eksisterende linjeinngangene med fire S/PDIF-innganger (to coax, to optiske), samt en USB-inngang.

Men utviklingen går videre. DAC-modulen inneholder nemlig også en Bluetooth-mottaker så man kan strømme lyd til forsterkeren trådløst fra smartmobil eller nettbrett. Og der har dessuten blitt ryddet plass til en
FM-radiomodul, slik at forsterkeren er forvandlet til en fullblods receiver med FM-radio, analoge og digitale innganger samt trådløs strømming. Det kan man da bokstavelig talt kalle evolusjon.

DAC-kretsløpet i Ruby DAC er identisk med det som finnes i Evolution 50 CD-spilleren, bare i ubalansert utgave. Det er bygget rundt en Wolfson WM8742, som jobber i 24/192 kHz. Ruby DAC kan motta 192 kHz på både coax og optisk, mens USB-inngangen opererer opp til 24-bit/96 kHz.

Etter utvidelsen har forsterkeren fem digitalinnganger – og FM-radio.

Installasjonen av Ruby DAC er ganske enkel og kan gjøres hjemme, hvis man er litt fingernem. Hvis man ikke våger å rote i forsterkeren, kan man få det installert av forhandleren uten tillegg i prisen. Når operasjonen er overstått, oppdager forsterkeren automatisk at DAC-en er installert, og tilføyer de ekstra inngangsvalgene og betjeningsmulighetene i menysystemet.

T.AA. Import

Les videre
Exit mobile version