Ny bestselger fra Rega

Regas mest kjente platespiller kommer i ny utgave hvor alt er nytt, forhåpentlig til det bedre.

(Foto: Produsenten)

Salget av platespillere øker tross at ‘alle’ strømmer musikk. Det samme skjer med salget av vinylplater, som selger bedre enn CD-er i mange markeder. Derfor er det ikke det minste rart at engelske Rega lanserer nye modeller, og nå er det en av bestselgernes tur.

Den klassiske Planar 3, eller RP3 som den også kalles, kommer i en helt ny utgave til våren. Den skiller seg fra den versjonen vi testet, ved at alt unntatt formfaktoren er endret.

Den viktige tonearmen er ny og kalles RB 330. Opphenget er nytt og armen stivere, med lavere friksjon enn på forgjengeren. Kosmetiske forbedringer som tydeligere markeringer av nåletrykksvekt og anti-skating, har følge av en ny 100 gram motvekt i stål, mens kablene av lavere kapasitans og ender i et par solide Neutrik-plugger.

En helt ny laminert plint med hvit eller sort akryllakkering, er stivere og akustisk dempet med nydesignede føtter som skal være bedre til å dempe vibrasjoner.

En ny 12 mm tykk glasstallerken, hviler på en stiverer innertallerken med et nytt messinglager under, som fordeler vekten bedre og har snevrere toleranser for mykere rotasjon.

Den nye spilleren forventes inn på lager i slutten av april, til 8.995 kroner med en Elys 2 MM-pickup.

Les videre
Exit mobile version