Muskuløs presisjon

Man skal holde kjeft og følge med når T+A demonstrerer noe. Ellers kan man gå glipp av noe stort, som dette.

De klarer å få mye dynamikk ut av selv de minste forsterkere og høyttalere. Da er det ikke så rart at det blør fra ørene når man lytter til T+As dyreste system. Eller et av dem. For med den nye integrerte PA 3000 HV, som på genialt vis klarer å levere ± 160 Volt spenning,  med en rekke høykapasitets MOS-FET-transistor som kjører i klasse A modus, mangler det ikke på muskler.

Forsterkeren er integrert. Og skuffer ut 300 w kontinuerlig, men har strømkapasitet til å levere 700 w (peak) i 4 ohm, og er utstyrt med en ringkjernetrafo så stor, at den truer med å bryte ut av det forseggjorte aluminiumskabinettet.

I samme serie finnes også MP 3000 HV, som er en multisspiller med SACD-avspilling, trådløs strømming, FM-radio, integrert DAC som kan brukes med tilsluttede digtale lydkiler, og til sammen sju digitale innganger inkludert en USB-inngang.

Som man kan se av bildet under, er det ikke mye stasj på innsiden, foruten DAC, strømforsyning og en unik avspillemekanisme.

Sammen med høyttalerne Solitaire CWT 1000, på bildet øverst, spilte HV-serien aldeles fantastisk. Lynhurtig dynamikk som traff meg midt i magen, og en uvanlig åpenhet, ga meg en av messens større opplevelser. Tross at første spor var en Kari Bremnes-låt.

Hvor bra HV-serien egentlig er, kan man bare anta, for uten å kjenne en eneste komponent i anlegget, er det vanskelig å si hvor gullet er nedgravd.

Høyttalerne hørte jeg litt på under messen i fjor. Da på T+As rørforsterkere – M10, men dette var jaggu bedre. En test på et utvalg høyttalere, kanskje allerede i høst, bør være innen rekkevidde. Da kan vi komme under huden på HV-serien, og finne ut hvor bra dette kan bli.

 

Les videre
Exit mobile version