Nyhet

McIntosh MC901 Dual Mono

300 w her og 600 w der.

Maken til forsterker har knapt noen noensinne sett. Hvertfall ikke vi, og neppe du heller. Det som ser ut som en litt uferdig rørforsterker fra McIntosh, er i praksis en hybridforsterker med to ulike utganger.

Normalt er en hybrid konstruert med to driftsprinsipper. Det kan være analog i kombinasjon med digital, eller rør o kombinasjon med transistor. I McIntosh MC901, er det det siste som gjelder. Men ikke slik man tror.

For mens McIntosh MA252 bruker vakuumrør til forforsterkeren, og transistorer til utgangstrinnet, bruker denne forsterkeren rørene til å drive den ene høyttalerutgangen, og transistorer til den andre.

Slik kan MC901 drive en høyttaler med transistordelen på basselementene, og rørdelen på mellomtone og diskant. Fiffig. Forsterkeren leverer massive 600 w på transistorutgangen, og 300 w på rørutgangen, og har selvsagt både McIntosh Unity Coupled Circuit utgangstransformator med Autoformer som sikrer full effekt fra 2, 4 eller 8 ohms utgangene.

MC901 har justerbart delefilter med potmetere bak på toppen, og man kan stille gain på utgangene fra  -6 dB til + 3 dB. Rørdelen består av åtte KT88 utgangsrør, fire 12AT7 og to 12AX7A signalrør, som er beskyttet mot kortslutning med McIntosh Power Guard-system.

Legg forresten merke til at effektmeteret på fronten, viser tilført effekt fra både transistor- og rørutgangen.

Forsterkeren er ikke priset i hjemlig valuta, men koster 17500 USD før mva i hjemlandet.

Les videre
Exit mobile version