Majik Isobarik – ny høyttaler fra Linn

Linn lover heftig og musikalsk bass fra sine nye Isobarik-høyttalere.

For den som var fan av britisk hi-fi på 70-tallet er det stor sannsynlighet for at drømmeanlegget besto av et par Linn Isobarik høyttalere drevet av en «sixpack» med Naim forsterkere og aktivt delefilter, gjerne med en Linn LP12 platespiller på toppen av det hele.

Isobarik-høyttalerne ble både berømte og beryktede for sin heftige bassgjengivelse. De fikk navnet sitt fra det isobariske prinsippet, hvor to basselementer jobber i tandem. Dette prinsippet gjorde høyttalerne i stand til å gjengi bassfrekvenser helt ned mot 20Hz, fra et relativt sett kompakt kabinett.

Isobarik-teknikken ble også brukt i høyttalermodeller som Sara, subwooferen Melodik og toppmodellen Keltik, men så forsvant den plutselig.

Nå har Linn sett sitt snitt til å gi gjenopplive både teknikken og navnet i høyttaleren Majik Isobarik. Den nye toppmodellen er en kompakt høyttaler med potente bassegenskaper. To kraftige 8″ basselementer montert i bunn av kabinettet sørger for en bass som strekker seg ned til 28Hz i et vanlig lytterom. De får selskap av en 4″ mellomtone og Linns 2K Array med diskant og superdiskant. I likhet med andre Linn-høyttalere kan Majik Isobarik også drives aktivt, med egen forsterker for bass, mellomtone og diskant.

Pris: 34.900 kr

www.linn.co.uk/majikisobarik

www.kontrapunkt.no

 

 

Les videre
Exit mobile version