Linn lanserer ny toppmodell

Kandid heter den nyeste high-end pickupen til platespillere, fra skotske Linn. Den er tilpasset Linns Ekos tonearm, men kan brukes på andre armer.

Platespilleren Sondek LP12 fra skotske Linn, er berømt. Spilleren som for 40 år siden satte skottene på high-end kartet, la grunnlaget for en innovativ high-end bedrift. For ikke lenge siden sluttet de å lage CD-spillere, og satstet i stedet på musikkstrømmere, og forsterkere med strømming av lyd.

Men platespillere lager de stadig, og nå er en helt ny pickup klar for markedet.

Kandid er en naken MC-pickup med Linns trepunkts skruemontering tilpasset Ekos SE tonearmen.

Den er bygget rundt et lett aluchassis, av 7075 aluminiumsmateriale tilsvarende det som brukes i luftfart, og nålearmeni stiv og lett boronmateriale, er montert i det nakne chassiset hvor en plastskrue har erstattet den vanlige metallskruen. Som man kan se på tuppen av pickupen, på bildet over. Linn mener at plastskruen – foruten at dne ikke er magnetisk – reduserer massen over nålearmen i pickupen, slik at den reagerer raskere når den sporer i rillene.

Sporingsvinkelen er endret fra 23 til 20 grader, og spoler og magneter er plassert symmetrisk og parallelt med platetallerkenen. Spolene er viklet med en ekstra runde for å øke utgangspenningen til 0,4 mV. Men man trenger fremdeles en platespillerforsterker som kan brukes med MC-pickuper, som har lavere utgangspenning en pickuper med bevegelig magnet: MM.

Teknisk:
Moving-Coil pickup med bevegelige spole
Naken diamant i Line Contact slipning med 3um x 70um og boron nålearm
20 graders sporingsvinkel
1,72 – 1,77 gram sporingsvekt, 1,75 gr anbefalt vekt
70 Ohm – 1 kOhm belastningsimpedanse
Kanalseparasjon på 1 kHz:   > 35dB
Kanalbalanse på 1 kHz:   +/- 0,5dB
Utgangspenning på 1 kHz @ 3,45 cm/s:   0,4 mV
Vekt:   5,7 gr

Les videre
Exit mobile version