Kvalitet lønner seg

En europeisk undersøkelse viser at nedlasting av album øker sterkt, og at det er høyoppløst kvalitet som kundene vil ha.

Sony Electronics Europe har sammen med musikktjenesten Qobuz gjennomført en undersøkelse med et i våre øyne intressant resultat. Det visar seg nemlig at albumsalgene øker sterkt – delvis takket være introduksjonen av nye høykvalitetsformater for musikk. 84 prosent av konsumentene svarte at de ville foretrekke å lytte på et helt album i strekk, dersom det var i høyoppløst lyd.

Samtidig rapporterer Qobuz, som er spesialisert på høyoppløst lyd, at salget av enkeltsanger og album i høyoppløste formater for første gang oversteg antallet nedlastinger av lavre oppløsning i september 2014. Totalt sto salget av høyoppløst lyd for 53 prosent av alle nedlastinger, mot 11 prosent i april 2014.

Undersøkelsen er gjennomført blant 2000 personer som oppgir musikk som sin fremste interesse. Salgstatistikken for nedlasting kommer fra musikkplattformen Qobuz som i øyeblikket finnes i åtte europeiske land: Storbritannia, Irland, Tyskland, Østerrike, Sveits, Nederland, Belgia, Luxemburg og Frankrike.

 

Les videre
Exit mobile version