HD11: Ny D/A-konverter fra Hegel

HD11 lover enda bedre lyd fra de digitale kildene dine.

Norske Hegel nyter for tiden internasjonal suksess med sine D/A konvertere. I slutten av november kommer arvtageren til den populære HD10.

Den nye Hegel HD11 har akkurat som forgjengeren både USB, koaksiale og optiske digitalinnganger slik at du kan koble til forskjellige lydkilder som TV, PC, Squeezebox, Sonos eller PC og få bedre lydkvalitet gjennom stereoanlegget.

32-bits DAC

Hegel har nå tatt i bruk en helt ny 32-bits DAC-chip fra Texas Instruments, som i følge sjefkonstruktør Bent Holter gir målbart bedre ytelse enn den gamle 24-bits chipen fra Analog Devices, gjennom en betydelig reduksjon av digital forvrengning (jitter). Samtidig har USB-inngangen blitt oppgradert til samme standard som toppmodellen HD20. Sist men ikke minst har HD11 nå fått fjernkontroll slik at du kan velge inngang fra sofaen, men volum må du styre fra kilden – HD11 har ikke innebygd volumkontroll slik som HD20.

Målbart er en ting, men hva med det hørbare? Lyd & Bilde fikk en forsmak på den nye modellen hos Soundgarden i Oslo, og i en direkte shoot-out mot HD10 via USB og koaksialinngangene opplevde vi forskjellen i lydkvalitet som ganske interessant..! Klangmessig låter de to modellene svært likt, men med HD11 ble det rett og slett litt bedre timing, rytme og flyt i musikken.

Bedre og billigere

Hegel HD11 får imidlertid ikke høyere pris av den grunn –  faktisk blir den nesten 2.000 kroner billigere enn modellen den erstatter. Anders Ertzeid hos Hegel Music Systems kunne fortelle at etterspørselen etter Hegels DACer har vokst betraktelig – ikke bare her hjemme, men også internasjonalt. Større volum gjør at Hegel kan presse prisen ned, og det er jo hyggelig for oss lydentusiaster.

Hegel deltar som vanlig på CES-messen i Las Vegas i januar, og her vil de i tillegg til HD11 vise frem en helt ny forsterker, men info om denne er hysj-hysj inntil videre…

Hegel HD11 kommer i butikk i løpet av november og vil koste 5.998 kroner.

Les videre
Exit mobile version