Bang & Olufsen rocker i Audi S6, S7 og S8

Audis nye flaggskip bryter lydmuren både utvendig og innvendig.

Audis S-modeller er kjent for sin diskré luksus og sportslige karakter. De ser til forveksling like ut som A-modellene de er basert på, bare med adskillig mer pulver under panseret: 520 hk i nye S8, og 420 hk i den nye generasjonen S7 og S6 for å være nøyaktig.

Mange bilentusiaster vil nok hevde at lyden av en fireliters twin turbo V8 er mer enn nok, men en bil i denne klassen må selvfølgelig ha et stereoanlegg som står i stil. Audi har som på tidligere S-generasjoner valgt å la Bang & Olufsen stå for de musikalske kreftene.

19 høyttalere og 1300 watt

I toppmodellen S8 dreier det seg om hele 19 høyttalere skjult rundt om i kupéen (S6/S7 har 15), som alle drives aktivt av B & Os ICEpower forsterkere med over 1300 watt til rådighet. Frontkanalene bruker akustiske linser, kjent fra hi-fi modellene Beolab 5 og 9, til å spre diskantlyden 180º kontrollert, og med færrest mulig refleksjoner. I tillegg brukes flere diskanter og mellomtoner på strategiske plasser for at også passasjerene skal nyte godt av lyden. Bassen besørges av 4 stykk 6,5″ midbasser og en 8″ subwoofer.

Hjertet i systemet er en avansert DSP (digital signalprosessor) som optimaliserer lydbildet for fører og/eller passasjerer og ikke minst, tilpasser lydstyrken i forhold til fart, vei- og vindstøy. Audi-modellene bruker dessuten Active Noise Cancellation, en teknikk kjent fra støyisolerende hodetelefoner, som måler og kompenserer for veistøy ved å sende et signal i motfase ut gjennom høyttalerne.

Ekstrautstyr

For å få tilgang til den gode lyden må du naturligvis krysse av for Bang & Olufsen Advanced Sound System i utstyrslista, en opsjon som vil koste deg i overkant av 70.000 kroner avhengig av modell. Men sett i forhold til hva de nye S-bilene vil koste på norske skilter er det nok for en dråpe i havet å regne, og vel verdt det for den som setter pris på god lyd.

Hvis en splitter ny Audi S er mer enn hva lommeboka tåler, er det verdt å nevne at også Audi A5 leveres med en enklere variant av systemet.

Bang & Olufsen leverer også til anlegg til utvalgte Mercedes, BMW og Aston Martin modeller, og er med dette en av de største leverandørene av high-end lydsystemer for bil.

Les videre
Exit mobile version