Årets lydprodukt

En sjelden gang kommer vi borti produkter som er en åpenbaring av vellyd og samtidig flytter teknologiske grenser. Franske Devialet har et slikt produkt i D-Premier.

Devialet D-Premier

 

Åpenbaringen

En sjelden gang kommer vi borti produkter som er en åpenbaring av vellyd og samtidig  flytter teknologiske grenser. Franske Devialet har et slikt produkt i D-Premier. 

Som er en av de mest innovative og friskeste innhoppene på high-end arenaen på mange år. Ikke fordi det ikke finnes high-end lydkvalitet andre steder, for det gjør det absolutt, men fordi vi aldri har vært borti et produkt som kombinerer så mange egenskaper. Og behersker dem alle.

D-Premier er en unik hybridforsterker som kombinerer det beste fra alle verdener. Foruten de vanlige analoge lydinngangene, har den innebygget digitalkonverter (24-bit/192 kHz), platespillerinngang og HDMI-inngang for videokilder, og nylig trådløs støtte for strømming av lyd.

De fleste inngangene kan konfigureres på et minnekort (SD) fra Devialets egne nettsider, og endringene lastes opp i forsterkeren neste gang man slår på strømmen. Slik kan man velge hvor mange digitale innganger man skal benytte, og hvilke som skal være analoge innganger for eksempel.

Den bruker et prinsipp som kalles Analog-Digital Hybrid-teknikk (ADH). Hvor et klassisk analog (klasse A) forsterkertrinn leverer musikksignalet til høyttalerterminalene på baksiden, mens et digitalt (klasse D) forsterkertrinn leverer strømmen til utgangstrinnet for å få opp effekten til 240 W per kanal.

D-Premier spiller like lekkert og raffinert som det blankpolerte ytret hinter om. Den leverer en silkeaktig og dynamisk lydkarakter, med sylskarpt fokus i hele lydbildet. Uten at det lyder kjølig, klinisk eller hardt. Ekte high-end, bare mye smartere gjort.

Les testen her

Les videre
Exit mobile version