Aktiv Dynaudio Focus 110A

Aktive høyttalere har skreddersydde forsterkere innebygget, Dynaudio Focus 110A har to i hver høyttaler.

Høyttalerne ser nøyaktig ut som Focus 110 som de er basert på, men det er inntil man snur høyttaleren. Da ser man at kjøleribbene til forsterkerne stikker ut, og den har tilkoblinger for en forforsterker. Eller CD-spiller med variabel volumjustering.

På baksiden sitter også små brytere hvor man kan justere frekvensresponsen i bass, mellomtone og diskant, for optimal frekvensrespons og tilpasning til høyttalernes plassering i rommet.
En 50 w forsterker til hvert av elementene driver høyttalerne, som i motsetning til Dynaudios proffmonitorer og PC-høyttaleren MC15, er beregnet for vanlige rom.
Focus 110 A har et 5,25” basselement i et støpt lettmetallchassis drevet av en 3” aluminiums-svingspole, og en Esotec+ diskant, med et neodymium magnetsystem og svingspole i aluminium.
Mens basselementet bruker Dynaudios sprøytestøpte MSP-membran i ett stykke (Magnesium Silicate Polymer), er Esotec+ diskantens membran en vevd silkedome med en spesiell coating, som skal gjøre diskanten mer nøytral,  med færre egenresonanser.

Focus 110 A vil koste 16.999 kroner paret, men da er det altså med innebygget forsterker. Følg med for test i en kommende utgave av Lyd & Bilde.
Dynaudio
Tekniske data

System: 2-veis aktiv
Forsterkereffekt: Diskant 50 W / Bass 50 W
Energiforbruk: Min: 10 W / Max: 90 W
Frekvensgang: (+/- 3 dB) 45 Hz – 21 kHz
Bassprinsipp: Bassrefleks
Vekt: 8,5 kg
Dimensjoner: (B x H x D) 173 x 305 x 322 mm

Focus 110 A leveres i fire forskjellige tresorter i ekte trefiner; sort ask, palisander, lønn og kirsebær. Fra april vil den også kunne fås i sort high gloss og hvit high gloss uten ekstra omkostninger.

Les videre
Exit mobile version