A-9000R – grom stereoforsterker fra Onkyo

Det rykker litt i hi-fi foten når vi leser om Onkyos nye integrerte.

Onkyo høster mye ros for sine surroundreceivere for tiden, men hi-fi avdelingen deres ligger heller ikke på latsiden, later det til.

A-9000R markerer et aldri så lite comeback for store, tunge og gromme hi-fi komponenter fra Onkyo. Den nye toppmodellen kan skilte med 2 x 140 watt utgangseffekt, høy lydkvalitet og meget gode tilkoblingsmuligheter.

Forsterkeren er påkostet både innvendig og utvendig med audiofile komponenter, ekstra stor strømforsyning og kabinett i aluminium, som bidrar til en vekt på over 18 kilo.

Selve «hjertet» i forsterkeren er strømforsyningen som benytter Onkyo’s nye Advanced Wide Range Amplifier Technology (AWRAT). Bak det kronglete navnet (ja, japanerne liker slike) skal det ligge en renere lydgjengivelse med bedre signal/støy-forhold og mindre forvrengning. Og med bakgrunn i tidligere erfaringer med Onkyos forsterkere er nok dette mer enn bare tomme ord.

Interessant og tidsriktig er det også at Onkyo har utstyrt forsterkeren med hele 5 digitale innganger, derav 2 koaksiale, 1 optisk, 1 AES/EBU og en egen USB-inngang for avspilling av musikkfiler fra minnepinner. Digital-til-analog omvandlingen gjøres av to Wolfson 192kHz/24-bit DAC-er.

Forsterkeren har også platespillerinngang med valg mellom MM- og MC-pickup, samt en Pre Out/Main in sløyfe som gjør det mulig å utnytte forforsterker- og effektforsterkerdelen separat, for eksempel i kombinasjon med en surroundreceiver eller prosessor.

A-9000R koster 14.995 kroner. Onkyo leverer også den matchende CD-spilleren C-7000R.

 

 

Les videre
Exit mobile version