Calyx M nærmer seg

Koreanske Calyx viste en spennende bærbar musikkspiller på CES-messen, som endelig er klar for å shippes til kundene.

Spilleren ble vist på CES 2014 i Las Vegas i januar, men det har tatt sin tid å få den ferdig. De første kundene får sine spillere i disse dager, og etter det kommer turen til Europa.

Les testen av to rimelige HD-spillere her

Calyx Audio model M, som den kalles, koster 999 Dollar i USA, cirka 6500 kr, og stiller med en integrert digital-til-analog konverter, som er i stand til å spille av lydfiler med opp til 32-bit/384 khz oppløsning.

Den nærmeste konkurrenten i denne prisklassen er Astell & Kern.

Den er med andre ord klar for de høyoppløste lydformatene som det stadig blir lettere å finne på nett, og den støtter selvsagt de forgjettede DSD-filene som noen audiofile sverger til. Den er en av få spillere som også støtter 128DSD og DXD-filer i samme pakke.

Musikken lagres på et SD- og et mikroSD-minnekort, og signalbehandlingen foretas av en DAC fra ESS Labs (ES9018S-2M) som forer en hodetelefonene via et forsterkertrinn som opererer i klasse A, bygget upp av diskrete komponenter for å holde støy og forvrengning på et minimum.

Den kan også brukes som en DAC for andre lydkilder, for eksempel en laptop, koblet til Calyx M via en mikro USB-kontakt.

En 4.65″ stor pekeskjerm (720HD OLED)  med ripesikkert Gorilla glass, dekker operativsystemet M:USE, som ligner litt på Android, men er utvilket spesielt for Calyx M. Skjermen viser albumcovere og gir brukeren tilgang til alle låtene i albumet, uten at man må lage spillelister først.

Les mer her.

 

Les videre
Exit mobile version