Nyhet

Håndholdt konsoll vil dekke alle cloudspill-tjenester

Spill fra skyen - på den cloudtjenesten du vil. Logitechs nye håndholdte konsoll prøver å dekke dem alle.

Gaming-hardware er tungt, dyrt og strevsomt. Med mindre man kan få andre til å sørge for prosessorkraften – og streame spillene fra cloudtjenester.

Logi Play i Berlin ble den nye Logitech G Cloud lansert, en håndholdt enhet til cloud gaming.

Logitech G Cloud er utviklet i samarbeid med Tencent Games og støtter cloud streaming fra Xbox Game Pass Ultimate og Nvidia GeForce NOW. Spillere kan også streame lokale spill fra en en Xbox-konsoll med Xbox-appen, og Steam-spill via SteamLink. Dermed kan man ta med spillingen ut i hagestolen, mens PC-en kjører spillene et annet sted i huset.

På Logi Play i Berlin kunne man være blant de første til å prøve ut den nye Logitech G Cloud. (Foto: John Alex Hvidlykke,)

Logitech G Cloud er altså ikke en gamingplattform i seg selv, men en «terminal» for tjenester og selskaper som samarbeider med Logitech. Og her har Logitech lykkes med startfasen ved å ha Microsoft og Nvidia med fra lanseringen.

Logitech G Cloud er en håndholdt enhet til å spille spil fra cloudtjenester. (Foto: Logitech)

«Xbox Cloud Gaming ble utviklet for å gi spillere over hele verden tilgang til Xbox-spill, til enhver tid, på enheten de ønsker,» sier Catherine Gluckstein, visepresident for Xbox Cloud Gaming hos Microsoft.

«Nvidia GeForce Now er en åpen cloud-gaming-tjeneste, som streamer over 1.400 PC-spill, herunder over 100 som kan spilles gratis,» sier Phil Eisler, visepresident og general manager for GeForce NOW cloud gaming hos Nvidia.

Av tekniske data kan det nevnes, at Logitech G Cloud har en batteritid på 12 timer og en vekt på 463 gram, så man kan ha lange spilløkter. Skjermen er på 7″ i 16:9 format og med Full HD-oppløsning (1920 x 1080 piksler).

Pris og tilgjengelighet
Logitech G Cloud blir i første omgang lansert i Nord-Amerika, hvor den kan kjøpes fra oktober. Når den skulle dukke opp på det Nordiske markedet, er foreløpig ikke kjent – men det blir angivelig ikke i tide til julehandlen. Av samme grunn har vi heller ikke informasjon om norsk eller bare europeisk pris. Men i USA blir prisen på USD. Så regn med en pris på i underkant av 4.000 kroner.

Les videre
Exit mobile version