Spill som i gode gamle dager!

80-tallet ringte: De har en bunke spill til deg!

(Foto: Produsenten)

De nyeste data- og konsollspillene byr på grafikk i kinokvalitet, kompliserte handlinger og maskinkrav i (nesten) superdatamaskinklassen. Men når det gjelder spillbarhet, lek og moro, og retrocoolness, er det ingenting som slår de klassiske arkadespillene fra 1980-tallet.

En av dinosaurene fra den gang, Colecovision, gjenoppstår. Selskapets konsoll var noe av det feteste man kunne koble til TV-en i 1982. Og grafikken i de knappe 150 ROM-spillkassettene som rakk å bli laget til den, var tett på den man så i spillehallene.

Selskapet Retro Video Games Systems har samarbeidet med folkene fra Coleco om å lage en ny konsoll, Coleco Chameleon, som blåser ny liv i de gamle spillene. Designen er litt rundere enn den gangen, men fremdeles retro. Og akkurat som i de gode gamle dager ligger spillene på kassetter, som stikkes inn i konsollen. Konsollen skal angivelig kunne spille klassiske spilltitler fra både 8-bit, 16-bit- og 32-bit-tiden. Og som om det ikke var nok, vil det også bli utviklet helt nye spill i gammel stil til plattformen. I bunn og grunn er Coleco Chameleon nok bare en emulator i konsollforkledning. Men den ser unektelig fet ut!

Coleco Chameleon. Foto: Retro Video Games

Det er for øvrig ikke første gang Colecovision blir gjenfødt. ColecoVision Flashback fra 2014 ligger designmessig tettere på originalen, og har 60 klassiske spill innebygd – dog ikke alle fra Coleco. Flashback-konsollen kan kjøpes nå til 33,99 dollar (ca. 300 kroner).

Colecovision Flashback. Foto: ATGames.us

Få en Amiga 500 i din nettleser
En annen av 80-tallets spillklassikere, Amiga 500-datamaskinen, gjenoppstår også. Og det til og med gratis! Danske Christian Stefansen, som jobber hos Google, har hygget seg med å sette sammen rundt 400.000 linjer programkode. Resultatet har blitt en fullt funksjonell Amiga-emulator, som kjører i Chrome-nettleseren. Man kan starte maskinen, kjøre demoprogrammer, og det er også mulig å kjøre disk-images av de originale spilldiskettene og spille alle de gamle spillene.

Amiga-Emulator til Chrome, skrevet av Christian Stefansen.

Prøv Amiga-emulatoren her.

Kilde: Gizmodo

Artikkelfoto: Wikimedia

 

 

Les videre
Exit mobile version