Nettbrett blir årets julegave

Elektronikkbransjen mener nettbrett blir en populær pakke under juletreet i år.

Det norske fagbladet Elektronikkbransjen kårer hvert år årets julegaver, og vurderer elektronikkprodukter i 13 kategorier. Alle de nominerte plukkes ut av egne fagjuryer, bestående av representanter fra landets elektronikk-kjeder og teknologimedier, inkludert Lyd & Bilde.

Nettbrettet Samsung Galaxy Tab S er kåret til årets julegave. En fersk undersøkelse utført for Stiftelsen Elektronikkbransjen viser også at nettbrett er et av elektronikkproduktene flest nordmenn ønsker seg til jul.

I juryens begrunnelse står det at Galaxy Tab S er markedets første nettbrett med Super Amoled-skjerm, som skal gi et bedre bilde selv utendørs i sollys, samt de mange og nye brukermulighetene. Og nettopp skjermen fikk mye skryt da Lyd & Bilde testet Samsungs flaggskip tidligere i år.

Les testen av Samsung Galaxy Tab S

Blant de andre nominerte til Årets julegave var også Bose QuietComfort 25 støydempende hodetelefoner, og pizzaovnen Pizza Dragon fra OBH Nordica. I tillegg ble det kåret en rekke vinnere i andre kategorier.

– I Norge følger vi ikke den globale trenden, der salget av nettbrett er gått dramatisk ned, sier ansvarlig redaktør Stian Sønsteng i fagbladet Elektronikkbransjen. Tall fra Stiftelsen Elektronikkbransjen viser at salget så langt i år har økt med 16 prosent, men faller noe nå på høsten (salget av Apple iPad er ikke inkludert i disse tallene).

Her er vinnerne i samtlige kategorier:

Årets julegave og årets dataprodukt:
Samsung Galaxy Tab S

Årets kjøkkenprodukt:
OBH Nordica Pizza Dragon

Årets TV:

LG 4K OLED 65EC9700

Årets mobil:
Apple iPhone 6

Årets småelektriske:
Philips Steam&Go

Årets smartutstyr:
Sony SmartWatch 3

Årets foto- og videoprodukt:

Panasonic Lumix DMC-LX100

Årets lydprodukt:

Bose QuietComfort 25 hodetelefon

Årets TV-app
Netflix

Årets hvitevare:
Samsung WW9000 vaskemaskin

Årets spill:
Destiny

Årets film:
Solan og Ludvig – Jul i Flåklypa

Årets DAB-radio:
Revo SuperConnect deler førsteplassen
med Geneva M Wireless

Les videre
Exit mobile version