Jubileumsmodeller til gamere

Gode nyheter for gamere! Alienware markerer 20-års jubileum med nye modeller.

(Foto: Produsenten)

Hvis noen kan ta æren for å ha oppfunnet den moderne gaming-pc’en er det Alienware. Som siden 1996 har lagd PC’er til storspillere med et design, som ligner noe fra en annet planet.

Alienware feirer i år sitt 20-års jubileum, og det skjer selvfølgelig med en lansering av enda flere gaming-pc’er.

Den nye serien av maskiner til spill og Virtual Reality ble presentert på E3-spillmessen i Los Angeles, og er nå tilgjengelige.

Lanseringen byr på nye modeller i alle Alienwares stasjonere modellserier, Aurora, Alpha og Area-51. Og den nye Alienware 13″ med OLED-skjerm er verdens første gaming-laptop med denne denne typen display.

 

Selv om plassen er liten, er det plass til to grafikkort. Foto: Alienware

Klar til 4K-gaming
Aurora-serien er kjent Alienware-fans. Serien gjennoppstår nå, men selv om kabinettet har blitt mindre er det fortsatt plass til kraftige grafikkkort i form av de nye Geforce GTX 1070 og Geforce 1080-kortene fra Nvidia. Det er plass til opptil to grafikkort i maskinene, og dermed mulighet for gaming i 4K-oppløsning.

Den nye Alienware Alpha (artikkelfoto, øverst) fyller mindre på skrivebordet og i budsjettet. Det kompakte kabinet rommer en Nvidia GeForce GTX 960-grafikprosessor med 4GB GDDR5-RAM. Og skulle man senere få råd til en oppgradering, er Alpha kompatibel med Alienwares grafikkforsterker, som kan romme et fullstørrelses-grafikkort til stasjonære pc’er.

Towekabinettet lever fortsatt. Area 51 er serien for hardwarenerder. Foto: Alienware

For de som ønsker å mekke på elektronikken er Area-51 den ultimate «full tower»-modellen. Den har nå Intel Core i7-CPU’er med mulighet for opptil 10 prosessorkjerner og Geforce GTX 1070 eller GTX 1080-grafikkort. Kabinettet kan åpnes fra siden og gi adgang til maskinens hardware. Det er plass til tre grafikkort i dobbelt bredde, samt innebygd kjøling til å matche de grafiske musklene.

Alienware 13″ er utstyrt med OLED-skjerm. Foto: Alienware

Verdens første OLED-gamer
OLED-skjermen gir muligheten for høy kontrast i bildet, da hver eneste piksel kan tennes og slukkes separat. Men selv om vi så smått begynner å se TV’er med OLED-panel til nesten-realistiske priser, har de organiserte lysdiodene ikke hittil vært tilgjengelig på skjermer til bærbare pc’er.

Alienware 13″ med OLED-display ble første gang presentert på CES 2016 i januar, men det er først nå at den er klar til salg.

Tilgjengelighet og pris
Alienware Alpha-maskinene koster fra 6.990 kroner, og Area 51-modellene fås fra 16.490 kroner. Alienware Aurora 13″ med OLED-display er tilgjengelig senere i juli.

Les videre
Exit mobile version