Amazon Kindle i fyr og flamme

Kan Amazon og sitt nye nettbrett Kindle Fire ta opp kampen med iPad?

Markdedet har ventet lenge på hva Amazon vil gjøre med tanke på nettbrett. Tross alt var det Amazon som fikk teknoverdenens øyne opp for lesebrett, med den svært populære Kindle. Et lesebrett med digitalt blekk, som er hva som gjelder når du skal lese en digital bok ute i sola. Og batteritiden er mange ganger lengre enn på noen av nettbrettene som finnes på markedet.

Nå er det klart at Amazon endelig lanserer sitt første nettbrett. Dette vil skje offisielt i morgen, onsdag, og nettbrettet får navnet Kindle Fire.

7 tommer og dobbelt kjerne
Det er TechCrunch som annonserer at de allerede har fått tak i et eksemplar, som har en 7-tommers baklyst skjerm, i likhet med den til Blackberry Playbook, og en dobbeltkjernes OMAP-prosessor fra Texas Instruments. Nettbrettet får Amazons egne, skreddersydde operativsystem bygget oppå Android 2.1. Hvorvidt dette vil få negative konsekvenser i forhold til andre konkurrerende sjutommers-konkurrenter som leveres med Android 2.3 gjenstår å se.

Seriøs på media
Kindle Fire vil i hvert fall inkludere Amazons egen App Store, og produsenten har jobbet med mediadelen ved å signere med TV-giganten Fox for å strømme filmer og TV-serier. Flere blader og magasiner vil være forhåndsinstallert, i tillegg til Kindle Store for bøker og Amazon MP3 store. Sistnevnte er nok mest interessant for amerikanere, men det finnes metoder å handle på for norske brukere også.

Prisen ryktes å være satt til 250 dollar i USA.

techcrunch.com
amazon.com

Les videre
Exit mobile version