Smart drone fra 3DR

Solo har smart automatikk og kan strømme live video fra GoPro-kameraer.

(Foto: Produsenten)

3D Robotics har lang erfaring med å utvikle droner. De står også bak Dronecode, en åpen plattform for dronesoftware, som utvikles i samarbeid med Intel, Qualcomm och Parrot. Deres nye drone heter 3DR Solo og skal ifølge produsenten være et så stort fremskritt at de ikke bryr seg med å ha andre modeller i sortimentet.

(Foto: 3D Robotics)

3DR Solo peker seg ut som en utfordrer til DJI og dronehelikopteret Phantom 3 Professional. Målet med Solo er at hvem som helst skal kunne ta proff video og bilder fra luften, ved hjelp av automatisering og intelligent programvare.

– Solo er helt banebrytende innenfor intelligent flyvning. Den kan gjøre mer slik at du behøver å gjøre mindre. Vi erstatter Hollywoods verktøy med programvare slik at alle kan oppleve episk video både bak og foran kameraet, sier 3D Robotic-sjef Chris Anderson. Han er tidligere sjefredaktør for teknologimagasinet Wired, men sa opp jobben 2009 for å begynne som droneprodusent. I dag har selskapet 180 ansatte.

Smart drone
Solo bruker to 1 GHz Linux-computere som styrer og stabiliserer dronen og kan returnere den automatisk til utgangspunktet om den mister kontakten.

(Foto: 3D Robotics)

Solos gyro-opphengte kamerafeste kan utstyres med et GoPro-kamera, og tilbyr da trådløs direkte videostrømming på opptil 800 meters avstand. Softwaren kan hjelpe deg med å fly dronehelikoteret mens du styrer kameraet, eller motsatt. Du kan også programmere det til å følge en planlagt rute, sirkle rundt et objekt, følge deg eller filme deg på bakken.

Les også: DJI Osmo – neste generasjons actionkamera?

(Foto: 3D Robotics)

Man har bevisst søkt å gjøre styreenheten så enkel som mulig for vanlige brukere, samtidig som man har kontroll på alle nødvendige funksjoner på den lille fargeskjermen.

3D Robotics har en egen app til Android- og iOS, som viser hva som filmes og gir et satellittbilde over området. Flighter logges i nettskyen.

3D Robotics samarbeider også med Airmap, slik at droneren kan varsle når den nærmer seg et område med flyforbud.

Les vår guide: Alt du må vite om å fly droner!

(Foto: 3D Robotics)

Spesifikasjoner:

3D Robotics Solo finnes i butikk nå og koster cirka 12 000 kroner. Det stabiliserende kamerafestet er tilbehør og koster i underkant av 5 000 kr.

www.3drobotics.com

https://www.youtube.com/watch?v=SP3Dgr9S4pM

Les videre
Exit mobile version