Vanntett og robust systemkamera

Nikon 1 AW1 er verdens første vanntette og støtsikre kompakte systemkamera. Perfekt for eventyrere og råklar for litt action.

Kanskje er markedet for lite, hvis det ikke skulle være tilfelle, har Nikon truffet blink med AW1. Som kan komme til å selge som varmt hvetebrød. For det er det eneste systemkameraet i markedet, som kan dykke 15 meter, tåler fall fra 2 meter og trives godt i minusgrader.

AW1 er bygget på det kompakte systemkameraet Nikon 1 J3. Hvilket betyr 14 megapiksler fra en 1-tomme stor bildebrikke, lynraske 15 bilder/s skuddhastighet –  opp til 60 bps med fokus låst, og Nikons unike funksjon: Bevegelsesbilde, som tar opp en kort slow motion-snutt som ender i et stillbilde.

Nikon er ikke noviser i dykkervennlige kameraer, de har en lang historie med Nikonos-serien som er  ekte dykkerkameraer. Som tåler 50 m dyp. Med det oransje silikontrekket på bildet øverst, ligner faktisk AW1 en del på de gamle Nikonos-kameraene.

Men AW1 er heldigital, og de betyr innebygget GPS-logging av bilder, altimeter, dybdemåler og digital optimalisering av undervannsbilder.

Kameraet har også innebygget blits, men ingen blitssko, og leveres med en ny 11-27,5mm zoom (tilsvarende 30-74mm), som også er vanntett og kun selges sammen med AW1. Det slippes også en 10mm f2,8 tilsvarende 27mm vidvinkel til AW1, som også er vanntett. Den kan leveres i dobbeltkit med zoom og kamera.

 

Kameraet kommer 10. oktober  og skal koste 6790 kr med 11-27.5 mm f3.5-5.6, mens Nikkor 1 AW 10mm, skal koste 2690 kr.

Våren 2014 kommer en undervannsblits kalt SB-N10, som kan brukes sammen med AW1.

Nikon AW1 fakta:

 

 

Les videre
Exit mobile version