Nyhet

Sigma fp L får ny bildebrikke med 61 Mp

Det finnes ikke et mindre fullformatkamera enn nye Sigma fp L.

Sony har prøvd, men ingen lager et fullformat systemkamera i et mer kompakt format enn Sigma. Deres fp L er en oppdatert versjon med en ny 61 Mp bildebrikke – trolig den samme som i Sony a7r IV, og som før har de har tatt bort søkeren for å få kameraet så lite som mulig.

Det gir kameraet målene 113 x 70 x 45 mm, og med en vekt på 427 gram er det nesten like lite og lett som et kompaktkamera, men med søkeren som er ekstrautstyr, blir det naturligvis større og tyngre.

Kameraet tilhører L-Alliance, som betyr at det kan bruke alle L-objektiver fra Sigma, Leica og Panasonic, og sånn sett er dette et veldig anvendelig kamera.

 

Søkeren EVF-11, som også kan leveres i sett med kameraet, festes på siden og har en 3,7 Mp OLED-søker på innsiden, og er vippbar i 90 grader.

Sigma-kameraet kan ta opp 4K30p video og sende ut 12-bit Cinema DNG som råfil via HDMI til en ekstern opptaker, og det støtter opptakere med Apple ProRes RAW og Black Magic RAW.

Sigma-kameraet er tilgjengelig i april, priset til 25500 kr, 31000 kr med søkeren inkludert, som også kan kjøpes separat for 7100 kr.

 

Les videre
Exit mobile version