Raskere og bedre Nikon

Med J4 utvider Nikon kameraparken med et lite, lynraskt og solid systemkamera, som omtrent går ned i jakkelommen.

En av fordelene med kompakte systemkameraer, er nettopp størrelsen. Selv med objektiv påmontert, er de betydelig mindre enn et speilreflekskamera. Sett Nikon 1 J4 ved siden av en Nikon D3300, så er det åpenbart hvor lite J4 faktisk er.

Kameraet som hører til Nikons 1-serie, er siste modell ut, og bruker en 18 Mp 1-tommers bildebrikke som er mye mindre enn i et speilreflekskamera, men større enn i nesten alle kompaktkameraer.

Nye J4 er bygget rundt et aluminums hus og har en 7,6 cm pekeskjerm med 1 Mp oppløsningog tar opp HD-video i tillegg til 720 HD-oppløsning med 120p bilder/s, slik at man kan fange actionsekvenser og spille dem av ramme for ramme, i sakte film.

Kameraet har også wifi for trådløs overføring av bilder, og har fått kortspalte for små microSD kort. Det har også et nytt hybrid autofokussystem, med 171 kontrast- og 105 fasedetekterende fokuspunkter.

Den nye Expeed 4 prosessoren gjør det i tillegg mulig å skyte i full oppløsning med 20 bilder/s, med autofokus mellom hvert bilde, eller 60 bilder/s med autofokus bare på første bilde.

Kameraet koster 5490 kr, med VR 10–30mm f/3.5–5.6 PD-zoom, og leveres i sølv, sort eller oransje.

Det finnes også et WP-N3 undervannshus til kameraet, som går ned til 45 m, en SB-N10 undervannsblits og en objektivadapter som gjør det mulig å bruke et NIKKOR speilrefleksobjektiv på Nikon J4.

Fakta:

 

Les videre
Exit mobile version