Råbillig superkamera

Visst ser det ut som et speilreflekskamera, men Pentax X-5 er et rimelig kompaktkamera med hele 26 x zoom.

Hvis man ikke trenger utskiftbar optikk, men liker mye zoom, er Pentax X-5 et interessant alternativ. Selv om det ligner et speilreflekskamera, er det egentlig et kompaktkamera. X-5 er nemlig mye mindre enn et speilreflekskamera, men Pentax har likevel fått plass til en 26 x zoom, fra 22,3mm vidvinkel til 580mm.

Det betyr at man får med hele landskapet på bildet, og samtidig kan man zoome inn så mye at man kan ta bilder av detaljer langt unna. Som om det ikke er nok, kan X-5 zoome helt inn til svimlende – tilsvarende – 4174mm! Funksjonen kalles Intelligent Zoom og zoomer digitalt 187,2 ganger brennvidden.

Kameraet som også har LCD-søker og vippbare LCD-skjerm, bruker en 16 megapiksler bakgrunnsbelyst CMOS-bildebrikke. Ikke ulikt de fleste kompaktkameraer, og med mye mindre overflate enn i et speilreflekskamera.

X-5 kan ta opp video i full 1080p/30fps HD-kvalitet, som systemkameraer også kan, og har digital og  mekanisk bildestabilisator, også under videoopptak.

Det kan bruke både vanlige AA-batterier, og ladbare batterier, og til 2.000 kroner må vi medgi at X-5 høres ut som et kupp.

Les videre
Exit mobile version