Profflyd på HD-video

Dagens systemkameraer leverer strøken HD-video, men lydkvaliteten er det verre med. Her er en smart løsning fra Olympus.

Skuffelsen er stor når man kobler kameraet til tv-en, bare for å oppdage at lyden ikke står i forhold til kvaliteten på bildet. Løsningen er en separat mikrofon til noen hundrelapper, som settes i blitskoen og plugges i kameraet.

Men hva hvis man stiller enda større krav til lydkvalitet, for eksempel når man skal ta opp musikk? Da kan Olympus digitale stereoopptaker LS-100 være en vei å gå.

LS-100 er storebror til den kritikerroste LS-10, som vi har testet og har to mikrofoner som tar opp lyd i PCM-format (samme som CD), og i full båndbredde opp til 140 dB lydtrykk.

Opptakeren kan kobles til et kamera, som Olympus OM-D E-M5 på bildene her, og monteres i en egen brakett eller på kameraet. Den har balanserte lydutganger med XLR/phono-kontakter integrert.

Da kan man ta opp stereolyd i 24-bit/96kHz kvalitet, i flere spor om man vil, og redigere opptakene i Magix Video Deluxe 2013. Programvare som også støtter AVCHD-videoformatet, multicamsynk, og progressiv video.

LS-100 kan naturligvis benyttes med alle systemkameraer som har en mikrofoninngang, og synkroniseres med videoopptakene, i en rekke videoredigeringsprogrammer. Den har også hodetelefonutgang, slik at man kan høre opptaket live.

 

Les videre
Exit mobile version