Pentax frister entusiastene

Med MX-1 har Pentax laget et kamera som retter seg mot viderekomne fotografer med store krav, men som vil ha et kamera som passer i lommen.

Kjennere vil huske at sist gang Pentax slapp et kamera som het MX, handlet det om et speilreflekskamera. Denne gangen dreier det seg om en proffkompakt kalt MX-1. Kameraet som er salg allerede i februar til 4.195 kr, i sort eller sølvgrått, har lakkerte topp og bunnplater i messing. Akkurat som proffkameraer hadde i gamle dager, for best mulig slitestyrke.

Men det betyr også at kameraets vekt bluir høyere, og MX-1 veier nesten 400 gram, drøyt 100 til 150 gram mer enn de fleste kameraer det er naturlig å sammenligne med. For eksempel Lumix LX1, som vi nylig testet.

Teknisk sett dreier det seg om en 12 megapiksler CMOS-bildebrikke med integrert bildestabilisator, og med en 28-112mm zoom. Hvor lysstyrken er meget gode f1,8-2,5, slik at man kan fotografere i lite lys uten å bruke blits, og få smalere skarphetsdybde, om man ønsker det.

Skjermen på 3 tommer med 920.000 punkters oppløsning, er vippbar, og kameraet har integrert oppfellbar blits, 15 ulike filtereffekter som kan legges på bildene, og selvsagt full 1080/30fps HD-video med stereolyd.

ISO-følsomheten rekker til 12800, nok i massevis for et kompaktkamera med så god lysstyrke, og fotografen kan lagre bilder i et anvendelig DNG-råformat, for videre etterbehandling.

MX-1 virker som et spennende alternativ til Panasonic Lumix LX7, Olympus Stylus XZ-2 og Canon Powershot G15, blant andre, og ser ut til å være mer solid bygget enn de fleste kompaktkamerer vi har sett.

 

Les videre
Exit mobile version