Ny utgave av Nikons rå 400mm

Sport- og dyrefotografer kan bare knuse sparegrisen, for nå har Nikon oppdatert kremobjektivet 400mm f2.8E FL ED VR.

Nikon-eiere vil kanskje huske at Nikon har en massiv 400mm allerede. Dette er en oppdatert versjon av den, som er lettere, bedre og raskere. Den nye Nikkor 400mm f2.8E FL ED VR, med integrert optisk bildestabilisator, har fått raskere og mer presis autofokus og en blender styrt av en elektromagnetisk motor. Det skal gi mer presis eksponering i følge Nikon.

Det  nye objektivet har også fått en sportsmodus hvor bildestabilisatoren skal være bedre til å kompensere for bevegelser når man panorerer under fotografering.

Vekten er redusert med nesten et kilo, og objektivet sommer værtettet, veier nå 3,8 kilo.

Det har også fått forbedret optisk design med 16 elementer i 12 grupper, hvor to er så kalte fluorittelementer og to er ED-elementer. Med fluoritt i de to frontelementene, sparer man vekt og tyngdepunktet blir bedre stabilisert. Det har også anti-reflekterende nanokrystallbelegg for å dempe lysrefleksjoner og skyggebilder. Objektivet bruker forøvrig innstikks NC-filter.

Nikkor 400mm f2.8E FL ED VR er ikke si salg før 28. august, til beskjedne 113.900 kr.

Da kommer også telekonverteren TC-14E III, som øker brennvidden med 40 prosent, slik at 400mm blir 560mm. Telekonverteren er en forbedret versjon, den også, med ny optisk konstruksjon. Den har sju elementer i fire grupper og er værtettet.

Prisen blir 4.990 kr.

 

Les videre
Exit mobile version