Lenny Kravitz Leica-edition

Hva har en musiker med Leica å gjøre? Svaret finner vi kanskje i fotoboken som følger med kameraet.

Det er ikke noe nytt at kjendiser er fotografer på fritiden. Rockeren Bryan Adams har hatt positivt omtalte utstillinger med bilder av andre kjendiser, og filmregissøren David Lynch har både hatt utstillinger og gitt ut fotobøker med bilder av nedlagte fabrikker.

For å nevne noen.

Lenny Kravitz fotograferer også. Han er kjent for låter som «Let Love Rule» og «Are You Gonna Go My Way», men er en lidenskapelig hobbyfotograf. Hans foretrukne kamera er et Leica M.

Derfor en Leica M-P by Lenny Kravitz for Kravitz Design.

Kameraet er som en vanlig M-P, en diskret utgave av en M, bare uten logo og merking. Leica har i tillegg laget slitemerker på den lakkerte messingen, akkurat som som man gjør med ferdigslitte jeans.

Slitasjen er påført for hånd i fabrikken, og unik for de 125 settene Leica skal selge. Skinnet på kamerahuset er egentlig laget i samme materiale som hageslanger, og kameraet leveres med to Leica M-objektiver i en tilhørende koffert.

SUMMILUX-M 50mm f1.4 ASPH levers emd solblender i metall og et design som ligner 159-utgaven, mens den optiske konstruksjonen er fra 2014.

SUMMICRON-M 35mm f2 ASPH som kan ses på bildet over, er som 50mm-en «slitt» ned på fokusringen, og begge objektivene leveres med linsedeksler i metall.

De 125 settene er i salg fra 5. mars, og prisen blir 225.000 kr for hele herligheten. Til sammenligning koster en Leica M-P med de to objektivene (i sort) i normalstand, 129.000 kr. Uten koffert.

Les videre
Exit mobile version