Nyhet

Leica Q2 Monochrom for sorthvittbilder

Det eneste kompaktkameraet som ikke kan ta fargebilder.

Det krever ba…er å selge et kamera som bare kan ta bilder i sorthvitt. Med en bildebrikke uten fargefilter, blir det ikke fargebilder, men Leica gir seg ikke og slipper det kompakte Q2 i en utgave med en ren sorthvitt fullformat bildebrikke.

Det følger M10 Monochrom som vi testet tidligere i år.

Kjennere vet at Leica Q2 er det kanskje beste kompaktkameraet der ute, og kameraet overbeviste stort i vår test i 2019.

Q2 til venstre, Q2 Monochrom til høyre.

For virkelig å understreke at Q2 Monochrom er et rent sorthvittkamera, har Leica fjernet fargene på kameraet, og det er ikke bare den røde logoen som er borte, fargene i markeringene på objektivet, er byttet ut med hvitt.

Bildebrikken er basert på den samme 47 Mp fullformatbrikken vi kjenner i Q2, men uten fargefilter slipper man interpoleringen av de tre fargene fra filtrene, som vil gi et visst tap av oppløsning.

Leica hevder også at Q2 Monochrom er i stand til å utvide dynamikkomfanget med to eksponeringstrinn, og kameraet ha fått utidet ISO-området til 100.000 ISO.

Ellers er det andre identisk med Q2. Som den store 3,7 Mp OLED-søkeren, pekeskjermen bak og de enkle kontrollene. Objektivet er den samme Summiluxen med 28 mm brennvidde og f1.7, og kameraet som er værtettet som Q2 er, kan også ta opp video i 4K/30p, i sorthvitt.

Det er også her mulig å beskjære bildene i kameraet til 35-, 50- og 75mm brennvidde, digitalt altså, hvis man godtar litt lavere oppløsning – i hhv. 30, 14,7 eller 6 Mp.

Kameraet er priset til 66.000 kr, og er i salg i løpet av uke 47 hos autoriserte Leica-forhandlere.

Les videre
Exit mobile version