Kjappere og skarpere tøffing

Med nye versjoner av K-5, tar Pentax tak i problemene vi fant i testen, og perfeksjonerer kameraet.

Hvis man skal ha et speilreflekskamera som tåler en støyt, og en skvett, er man prisgitt de svære proffmodellene. Olympus E-5 og Pentax K-5 er hederlige -og rimeligere – unntak.

Les testen av Pentax K-5 her.

Nå slippes sistnevnte i en forbedret utgave. Rettere sagt, to forbedrede utgaver: Pentax K-5 II og Pentax K-5 IIs. Den siste av dem uten lavpassfilter foran bildebrikken, akkurat som Nikon D800E, noe som kan gi bedre detaljskarphet.

Begge to har fått Pentax SAFOX X autofokussensor, som lover mye kjappere fokus, og fungerer helt ned til -3 eksponeringstrinn. En bonus er mer presis fokussporing av bevegelige motiver.

LCD-skjermen er også oppdatert, hvor luftgapet mellom glass og LCD-panelet er borte, og behandlet med antirefleksbelegg.

En ny 16,2 megapiksler CMOS-bildebrikke har også funnet veien til K-5 II og K-5 IIs, noe som lover godt for enda bedre bildekvalitet. Ikke at det var noe galt med K-5.

Fakta om K-5 II:

Omtrent samtidig med kameraet, slippes også to nye objektivet med K-fatning. Det ene er megazoomen smc Pentax-DA 18-270mm F/3,5-6,3 ED SDM, som tilsvarer 27 – 405mm i 35mm format, og har en Supersonic fokusmotor som lover kjapp og presis autfokus.

Et teleobjektiv skal også være klar samtidig med kameraet og megazoomen. HD Pentax-DA 560mm F/5,6 ED AW gir 860mm brennvidde på K-5 II, og objektivet skal ha Pentax helt nyutviklede HD-sjikt, som skal være bedre enn forrige versjon av Pentax antirefleksbehandling.

Les videre
Exit mobile version