IMAX tar 3D til nye høyder

Med nytt 4K-kamera

3D-filmer gjort riktig ser fantastiske ut. Men de er neimen ikke lett å lage. Klumpete teknologi med stråledelere og separate objektiver, eller til og med separate kameraer på felles 3D-stativ, krever nøye kalibrering, slik at begge objektivene til enhver tid er på linje og holder samme fokus. Dette innebærer at raske kamerabevegelser er vanskelig, noe som gjør dokumentarfilmer i 3D en spesielt vanskelig affære, men som også gir Hollywood-skaperne store begrensninger.

Nytt IMAX-kamera
IMAX har sett seg lei på dette, og konstruert et nytt 3D-kamera med 4K pikseloppløsning. Her er alt integrert i ett og samme kamera, verken separate objektiver eller stråledeler er nødvendig, hvilket har resultert i et kamera under halvparten av størrelsen til konkurrentene. IMAX-kameraet kan dermed brukes til rask action-fotografering som tidligere har vært umulig. Dokumentarskapere vil dessuten ha glede av at kameraet takket være et digitalt bufferminne lagrer video fra like før man trykker på opptaksknappen. Forbi er tiden da man gikk glipp av de viktige øyeblikkene!

I rett IMAX-ånd er breddeforholdet 1,9:1, eller 17:9.

IMAX-kameraet er allerede brukt av Michael Bay i filmen ”Transformers: Age of Extinction” (kinopremiære 11. juli), og den kortere IMAX-dokumentaren ”Island of Lemurs: Madagascar” har også benyttet teknologien.

Kilde: Engadget

Les videre
Exit mobile version