Hemmelig Leica kamera

Først 11. juni vet vi hva Leica skal presentere, men spekulasjonene er allerede i gang. Et M-light? Proffkompakt?

De har ikke for vane å slippe nye modeller særlig ofte. Når det skjer, er det nesten en begivenhet i seg selv, for legendestatusen til Leica betyr at millioner følger med når nye produkter slippes.

Leica har hatt en eventyrlig salgsøkning og må bygge ny fabrikk for å kunne ta unna for etterspørselen. Selv om kameraene de lager koster mer enn et gjennomsnittelig japansk speilreflekskamera, er interessen upåklagelig.

Den nye Leica M er allerede i butikkene, og kameraet med 24 Mp fullformat småbildebrikke, er statig utsolgt i butikkene. Til tross for at kamerahuset koster 52.000 kr. Uten optikk.

Forventningene til modellen som hittil bare er kalt Mini M, er derfor store. Er det et rimeligere M-kamera med rammesøker og utskiftbar optikk? I så fall må det være billigere enn Leica M-E som koster 40.000 kr. Hvis kamerat som slippes 11. juni har utskiftbar optikk, er det mer sannsynlig at det har en bidlebrikke i APS-C-format, og ligner mer på Leica X2, enn Leica M. Da blir også prisen en helt annen.

Hvis man tenker seg en modell mellom X og M, med mindre bildebrikke og utskiftbar optikk, høres det ikke ut som et usannsynlig konsept for det hemmelige Mini M. Det høres uansett fornuftig ut å ha en modell i et lavere prissjikt, som tetter gapet mellom X og M, det eneste som er usikkert, er om det får utskiftbar optikk eller fastmontert optikk.

Som FujiFilm X100S og Sony RX1. Altså et high-end kompakt kamera rettet mot viderekomne fotografer.

Kanskje handler det om en digital Leica CL. I så fall snakker vi kompakt systemkamera med enten fullformat eller APS-C og utskiftbar optikk.

Avsløringen legges ut på blant annet Leicas egne Facebook-sider 11. juni.

 

 

Les videre
Exit mobile version