Har du sett så liten

Kikker du nøye på bildet, finner du et bittelite objektiv som snart kan monteres på Leica-kameraet ditt.

(Foto: Produsenten)

Det vil si, du må spesialbestille det lille Leica Summaron-M 28mm f5.6. Den kompakte vidvinkelen er en moderne utgave av en eldre 28mm fra 1955. Den gang med skrufatning, nå er den nye utgaven tilpasset modemre Leica M-kameraer, som Leica M 240 vi testet her.

Objektivet har ikke rare lysstyrken. Blender 5.6 må sies å være moderat, men det har gjort det mulig å lage et objektiv som bare stikker 2 cm ut fra kamerahuset.

(Foto: Produsenten)

Leica sier at det optiske designet og den mekaniske konstruksjonen er identisk med forgjengeren, og har seks linseelementer i fire grupper. Det har også 6-bit koding og forbedret form på låseknappen for fokusringen, mens diameteren på blenderringen og overflaten på innstillingsringene, er endret.

Det følger også med en solblender i klassisk stil, laget av solid messing. Forøvrig er linsedekslene er laget av metall.

(Foto: Produsenten)

Objektivet er laget for reportasje og gatefotografering, hvor stor skarphetsdybde og diskresjon er ønsket, og man kan bare låse fokus på ønsket hyperfokalavstand, og knipse i vei uten å tenke på å fokusere først.

Summaron-M 28mm f5.6 ASPH, selges hos utvalgte forhandlere til. 22.000 kr. De som ønsker å kjøpe dette objektivet må forhåndsbetale 10% av kjøpesummen ved bestilling.

Les videre
Exit mobile version