Fujifilm erter med kommende systemkamera

Dette er Fujifilms sjette kompakte systemkamera, som avsløres 28. januar, men vi er ganske sikre på hva slags kamera det er

Rykter og spekulasjoner florerer i kamerabransjen, og overgås bare av mobilrykter – særlig iPhone-rykter er mange og seiglivede. Men i motsetning til mobilrykter, er det mer hold i kamerarykter, og når Fujifilm selv letter på sløret og faktisk viser den kommende modellen, er det lett å se hva det handler om.

Kameraet som er det sjette i Fujis X-serie med systemkameraer med utskiftbar optikk, har fått et klassisk speilrefleksdesign i ekte retrostil.

Men det er mye mindre enn en tradisjonell speilrefleks, og er selvsagt speilløst med bajonettfatning for Fujis fremragende Fujinon XF-optikk.

Designet er ment å hinte om tidligere tiders Fujica speilreflekser, men minner faktisk mer om Contax RTS-serie fra 70-tallet.

Sett forfra fra venstre, finner vi et hjul for eksponeringskompensasjon, start/stopp-knapp for videoopptak, strømbryter og utløserknapp, programmerbar funksjonsknapp med direktevalg av wifi, låsbart lukkertidshjul fra 1 til 1/4000s inkludert T, Bulb og lukkertidsautomatikk.

Blitssynk er satt til 1/180s.

Under lukkertidshjulet er en innstillingsbryter for lysmåling, og foran og bak på kameraet sitter det et innstillngshjul. På fronten sitter også en programmerbar funksjonsknapp.

På høyre side av prismehuset finner vi diopterjustering til den elektroniske søkeren, mens et låsbart hjul for valg av ISO-følsomhet fra 100 til 25600 ISO, sitter over en bryter for valg av skuddhastighet osv.

Spesifikasjoner for kameraet som kan bli kalt X-T1 i følge spekulasjoner, er ikke kjent, men det er sannsynlig at det får vippeskjerm, doble kortspalter og et værforseglet kamerahus.

Den 28. januar vet vi mer.

Les videre
Exit mobile version