Fleksibelt Leica-kamera

Leica V-Lux 3 er kameraet de fleste klarer seg lenge med. For her får man både 24x zoom, 1080 HD-video og muligheten til å ta bilder i råfilformat.

Som de fleste kompaktkameraene fra Leica, er også V-Lux 3 basert på et Panasonic-kamera. I dette tilfellet Lumix FZ150. Det betyr at man får et rikholdig utvalg funksjoner og muligheter i V-Lux 3, med en ikke ubetydelig bonus i tillegg.

Leica leverer nemlig med Adobe Photoshop Elements og Adobe Premiere Elements programvare for bilde- og videoredigering. Som er fullstendig overlegen programvaren Panasonic leverer med Lumix FZ150.

Særlig om man ønsker å utnytte råfilopptak for etterbehandling, da er Photoshop Elements et svært anvendelig program med en meget god råfilkonverter.

Resten av kameraet har temmelig imponerende spesifikasjoner. Det mangler lite i V-Lux 3. Her får man et Leica DC Vario-Elmarit 4.5-108mm f2.8-5.2 ASPH zoomobjektiv med 24 x zoom og optisk bildestabilisator(tilsvarer 25-600mm i 35mm-format), plassert foran en 12,1 megapiksler (1/2.33″ CMOS) bildebrikke.

En vippbar LCD-skjerm og elektronisk LCS-søker, integrert blits, blitssko og stereomikrofoner er blant utstyret på kameraet.

Man kan ta opp 1080/60fps HD-video i AVCHD-format, men også skyte høyhastighetsvideo i lavere oppløsning, 320×240 med 220 fps, som gir sømløse slow motion-videoer.

Stillbilder kan skytes med opp til 12 bps i korte serier.

Ellers får fotografen også full kontroll over eksponeringen med program, blenderprioritet, lukkerprioritet og manuell eksponeringskontroll.

V-Lux 3 leveres med solblender også, og skal koste 5.995 kroner, men rekker ikke julesalget. Kameraet er ikke i butikkene før i januar 2012.

En tilpasset reiseveske blir også tilgjengelig til V-Lux 3.

 

Les videre
Exit mobile version