nyhet

Her får du 400 megapiksler

Hasselblad har tatt den helt ut med sinnsyk oppløsning, til en temmelig sinnsyk pris.

(Foto: Produsenten)

Svenskene er ikke snaue. Deres mest respektert eksportartikkel ved siden av Volvo, har helt siden Victor Hasselblad lagde det første 6×6-kameraet, vært vurdert som nye av det ypperste man kan finne blant mellomformatkameraer. Hasselblad H6D-400c, er det aller ferskeste eksemplet på det. Her får man opptil 400 megapiksler å rutte med. Eller 23,200 x 17,400 piksler.

Kameraet har en CMOS bildebrikke med bildeflate på 53,4 x 40 mm, og 100 Mp. Men en innebygget femaksers bildestabilisator, av typen som flytter bildebrikken, gjør det mulig å ta flere eksponeringer i raske rekkefølge. Bildebrikken flyttes mellom hver eksponering, for å oppnå 400 Mp oppløsning.

(Foto: Produsenten)

 

For fotografer som trenger superoppløsning, er dette en kjent metode å benytte. Olympus har allerede vist oss hvor bra det fungerer, på OMD EM1 II. Og Panasonic har tilsvarende teknologi i sin nye Lumix G9.

Hasselblad sier at kameraet hr 15 trinns bildedynamikk, og 16-bits farger. Det er helt i øverste sjiktet for kameraer, og gruser mobilkameraet ditt ettertrykkelig.

Bildene lagres på CFast 2.0 og SD-kort, og kameraet har Wifi og støtter tethering via USB 3.0. Det har også 4K- (UHD) video, en praktisk pekeskjerm, og blir tilgjengelig i mars 2018.

(Foto: Produsenten)

 

Å ja, prisen. Den blir ubeskjedne 489.000 kr. Før du har kjøpt optikk, og tilbehør.

Les videre
Exit mobile version