Epson oppgraderer R-1Dx

Selv om det ikke ser slik ut, er Epson R-1Dxg et digitalkamera. Av rammesøkertypen, og med manuell fokus. Og nylig oppgradert.

De færreste tenker på Epson når de skal kjøpe digitalkamera, og med bare en – dyr – modell er det et kamera for de få. R-1Dxg som det heter i oppgradert versjon, er et digitalt rammesøkerkamera på lik linje med Leica M8, og kan så gar bruke Leicas M-optikk for M8.
Epsons kamera har en 6 megapiksel  CCD-bildebrikke i APS-C-størrelse, støtte for RAW- og JPEG-filer, og ellers lik forgjengeren R-D1s, bortsett fra et lite håndgrep og en større – 2,5 tommer – og bedre skjerm.
Den nye versjonen støtter også SDHC-minnekort med høyere kapasitet opp til 32 GB,  og skrivehastighet, og skal ha fått en forbedret versjon av EDiART-prosesseringen til kameraet.

Knappene er få, i stedet er det klassiske ratt og hendler man betjener R-D1xg med. Kameraet blir neppe å få kjøpt i Norge annet enn om man spesialbestiller det, da vil huset alene koste i overkant av 20.000 kroner, fremdeles et stykke lavere enn Leica M8, men fremdeles i en prisklasse for speselt interesserte.

Les videre
Exit mobile version