De første bildene fra Leica M

Jean Gaumy har vært blant de første fotografene som har fått fotografere med nye Leica M. Bildene ser du her.

©Jean Gaumy

Tross det klassiske utseendet, er Leica M et helt nytt kamera. Alt det tekniske er endret om man sammenligner med forgjengeren M9, som vi testet her. Og ikke å forveksle med sorthvitt-kameraet M Monochrom. Den testen leser du her.

Leica M, bare M denne gangen (eller type 240 som den heter internt), ble presentert på Photokina i september 2012, og bruker en helt ny 24 megapiksler CMOS-bildebrikke med 24 megapiksler i fullt 35mm-format, som er utviklet for Leica av CMOSIS, og laget av STMicroelectronics (STM) in Grenoble, Frankrike.

Kameraet som også kan ta opp full 1080 HD-video, for første gang i en Leica M-modell, kan også bruke en elektronisk LCD-søker, og adapter som gjør det mulig å fotografere med Leicas fremragende R-opjektiver fra det avlagte R-systemet, med speilreflekser.

Jean Gaumy er en av de første fotografene som har fått publisere bilder fra Leica M. Bildene fra hans reise i Bishkek, Kirgisistan, ser du på Leicas egen blogg.

Det er ikke verdens mest spennende bilder, og heller ikke særlig egnet til å vurdere bildekvaliteten med, det får vente til vi får testet kameraet, men det er likefullt interessant å studere bildene fra Leica M.

 

Les videre
Exit mobile version