Contour hjelmkamera oppgraderes

Hodekameraet som blant annet har blitt frontet gjennom TV-programmet 71 grader nord, er oppgradert. Dette på forespørsel fra indrettsutøvere, utendørsentusiaster og profesjonelle TV-fotografer. Den nye versjonen heter Contour+.

Som forgjengeren filmer kameraet i full HD-oppløsning, 1080p, og lagrer video på SD-kort.

Der hvor forgjengeren manglet noen form for videoutgang for monitorering av videosignalet, har Contour+ HDMI-utgang for direktestrømming. En nøkkelfunksjon for å kunne direkteoverføre kringkasting. Dette vil nødvendigvis ikke kunne brukes med kameraet plassert på hjelm når man er midt i slalåmløypa eller sykler ned Mount Everest, men er for å brukes når kameraet står på stativ. Det er også hendig for å sjekke vinkelen på kameraet før man setter utfor løypa.

Til sistnevnte bruk kan man alternativt benytte Bluettoth-overføring til iPhone eller iPad, som gjør denne til skjermsøker. Dette krever en app som kan lastes ned gratis (første versjon av kameraet har også mulighet for dette).

Videre har Contour+ et nytt objektiv med enda videre synsvinkel, på 170 grader, for å fange mer av omgivelsene i bildet. Innebygd GPS-mottaker mottar dessuten informasjon om hastighet, posisjon og høydemeter. Til slutt kan kameraet skilte med å være det første hodekameraet med mikrofoninngang, for profesjonell lydkvalitet på videoopptakene.

 

Les videre
Exit mobile version