Nyhet

Baz Luhrmann gjenoppliver The King!

I sommer kommer nok en film om den legendariske King of Rock and Roll, Elvis Presley, på kino.

Elvis 6

Elvis (Foto: HBO Max)

Den australske, noget eksentriske, og sterkt visuelle regissøren, Baz Luhrmann har nå kastet seg over livet til The King.

Luhrmann står bak storfilmer som Romeo & Juliet, Moulin Rouge, Australia og The Great Gatsby. I sommer kommer hans versjon av livet til tidenes største rockestjerne: ELVIS Aaron Presley.

Denne uken ble den første traileren til storfilmen, Elvis, sluppet:

 

Elvis Presley ble født i Tupelo, Mississippi i 1935. Allerede i 1977 (kun 42 år gammel) takket Kongen for seg, da han døde under tragiske omstendigheter på sitt elskede Graceland.

Etter gjennombruddet i 1956, frem til sin død endret han musikkindustrien fundamentalt og solgte flere album enn noen andre har gjort.

Samtidig la han grunnlaget for de store konsertene, som dagens artister i stor grad lever av. På toppen av det hele, i tillegg til musikken, var Elvis et populærkulturelt fenomen, som opplevde en persondyrkelse og kjendisstatus helt uten historisk sidestykke.

Elvis (Foto: Warner Bros.)

Elvis blir så visst ikke den første filmen om The King, men med Luhrmann bak roret har vi store forventninger til filmen – forventninger som har blitt skrudd ytterligere i taket etter den fascinerende traileren.

Hovedrollen i den kommende filmen bekles av Austin Butler (Once Upon a Time… in Hollywood), mens filmstjernen Tom Hanks har kastet seg over oppgaven med å portrettere den legendariske manageren til Elvis, oberst Tom Parker.

I andre roller finner vi Olivia DeJonge, Richard Roxburgh, Kelvin Harrison Jr. og Luke Bracey.

<
>
Elvis (Foto: HBO Max)

Filmen får verdensomspennende kinopremiere den 24. juni, med påfølgende HBO Max-premiere den 8. august.

Les også Tarantinsk festaften Quentin Tarantinos hyllest til Hollywoods gullalder er en av hans sterkeste filmer.

Som et annet rocke-ikon, Bruce Springsteen, har uttalte om Kongen:

Before Elvis, there was nothing!

Les videre
Exit mobile version