Arvtaker til årets beste kamera

To år etter braksuksessen med systemkameraet X-T1, kommer oppfølgeren X-T2 med 4K-video og ny bildebrikke.

(Foto: Produsenten)

Kort tid etter at Fujifilm oppdaterte det unike rammesøkerkameraet i proffserien til X-Pro2, er det endelig klart for en etterfølger til X-T1. Som vi ble så begeistret for at vi kåret det til årets kamera i 2014.

Det er et kamera som gjør det meste bedre enn de fleste, men alt har en ende, og nå er X-T2 snart klar for forventningsfulle entusiaster.

I X-T2 er alt nytt, utseendet og designet har nesten ikke forandret seg, men det tekniske er på alle måter en markant oppgradering sammenlignet med forgjengeren.

Den samme typen X-Trans CMOS-bildebrikken som sitter i X-Pro2, har funnet veien til X-T2 også. Med 24 megapiksler og Fujis unike sensorarrangement med fotosensorer i et annet mønster enn det tradisjonelle Bayer-mønsteret, forventer vi samme ekstreme detaljgjengivelse som i X-Pro2.

Men her er det også 4K-videoopptak, opp til 30 minutter om gangen, og to kortplasser, lynrask 100fps oppdatering av den elektroniske søkeren med 2,36 Mp oppløsning, og 14-bit lossless råfilkomprimering.

(Foto: Lasse Svendsen) Et tidlig eksemplar som vi har lekt litt med.

Det er selvsagt mye mer å fortelle om X-T2, men resten skal vi ta når testeksemplaret dukker opp i høst, men det er verdt å merke seg at det har forbedret autofokus med flere fokuspunkter over et større område, og ny fokusalgoritme som skal være bedre til å følge bevegelige objekter.

Det finnes også et vertikalgrep til kameraet kalt VPB-XT2, som gir det opptil 1000 eksponeringer fra tre batterier, før du må lade. I likhet med kamerahuset, er også det værtettet.

En kul ting vi bare har sett på Pentax K-1, er en vri og vippbar skjerm som også vris vertikalt.

Omtrent samtidig med at kameraet er i butikkene i september, kommer også den trådløse EF-X500 blitsen, og enda senere kommer tre nye objektiver.

En kompakt 50mm f2, en 23mm f2 og en 80mm f2,8 med optisk bildestabilisator – alle med værtetting og raskere fokusmotor, ventes å dukke opp ut over høsten og vinteren. De følger 35mm f2 som man ser på bildet under, og som vi nylig testet.

(Foto: Lasse Svendsen)
Les videre
Exit mobile version