Marco Polo blir første Netflix-serie med HDR

Streaming-gigantens første serie i 4K med High Dynamic Range kommer i 2016, forteller Netflix' kommunikasjonssjef Joris Evers.

Lyd & Bilde var på plass under Copenhagen Future TV-konferansen, som fant sted i Københavns Tivoli Hotel Congress Center tirsdag 2.juni. Der fikk vi snakke med Netflix’ europeiske kommunikasjonssjef Joris Evers, hvor temaet var Netflix sitt oppdaterte brukergrensesnitt for smart-TV og nettlesere!

I intervjuet kan du selv se hvordan det nye systemet skiller seg fra det gamle. I korte trekk handler det om et hurtigere og mer dynamisk brukergrensesnitt hvor innholdet begynner å spille med en gang man har valgt en bestemt film eller TV-serie, uten at man behøver å trykke «play». Samtidig blir nettleserversjonen, som ikke er forandret siden 2011, mer lik app-versjonene av Netflix.

Slik vil det nye Netflix brukergrensesnittet for web se ut.

HDR: Innholdet blir mer levende
Vi var selvsagt nysgjerrige om Mr. Evers kunne fortelle oss noe nytt rundt deres satsing på 4K-innhold med i HDR (High Dynamic Range) kvalitet. At Netflix på et tidspunkt kom til å levere HDR-innhold var allerede kjent. Joris Evers kunne imidlertid nå bekrefte at det første 4K HDR-innholdet fra Netflix blir sesong 2 av deres egen originalserie Marco Polo, som får premiere i 2016.

<
>

-Det kule med High Dynamic Range er at en film eller TV-serie nesten blir levende i stuen din, forteller Joris Evers. Når du ser en soloppgang på TV-en får du nesten behov for å ta frem solbrillene! Så livaktig blir det, omtrent som å være der, sier han.

4K HDR vil kreve en litt høyere bitrate enn normal 4K (18 Mb/s sammenlignet med 15,6 Mb/s). TVer som støtter Netflix HDR vil automatisk kjenne igjen og utnytte det ekstra dynamikkområdet i HDR-bildesignalet. Både Samsung, LG og Sony har annonsert at de vil slippe HDR-kompatible TV-er i løpet av året. Det vil i første omgang begrense seg til toppmodellene, da HDR-innhold krever skjermer med ekstra kraftig lysstyrke og kontrast for å fungere etter intensjonen. HDR er også en del av den nye Ultra-HD Blu-ray standarden.

Globale lisensrettigheter
Joris Evers fortalte videre at de jobber kontinuerlig med å sikre seg globale lisensrettigheter til innhold. Det skal etterhvert bli mulig å se nyeste episode av favorittserien sin enten man befinner seg hjemme i Norge eller ute på reise. Dermed skal det også bli mindre behov for å «lure» Netflix-appen til å tro man befinner seg i et annet land for å få tilgang til det man vil se. Evers understreker at dette er en gradvis prosess som vil ta flere år.

Det nye Netflix-brukergrensesnittet skal etter planen bli tilgjengelig for norske Netflix-brukere i løpet av juni. Nøyaktig tidspunkt kan variere avhengig av hvilken Smart-TV du har.

Les videre
Exit mobile version