BitTorrent produserer egen TV-serie

Selskapet, hvis software best er kjent for piratkopiering, tar nå kampen opp mot Netflix og Amazon.

Nedlasting av filer via torrent-fildelingssystemet har et tvilsomt rykte og blir ofte sett i forbindelse med piratkopiering av film og TV-serier. Men det er urimelig, mener selskapet BitTorrent, som står bak en av de mest brukte torrent-klientene på internett.

Folkene bak BitTorrent har lenge forsøkt å påpeke at fildelingsmetoden blir brukt til mange lovlige formål – som for eksempel nedlasting av Linux-distribusjoner og annen gratis programvare – og nå tar selskapet et nytt og overraskende skritt for å komme seg bort fra det piratimaget. BitTorrent vil nemlig produsere sin egen TV-serie, som skal distribueres helt lovlig via torrents.

Serien kommer til å hete Children of the Machine, og det er snakk om en sci-fi-serie produsert av Marco Weber, som også står bak filmer som Unthinkable, Brooklyn’s Finest og Igby Goes Down.

Serien vil bli tilgjengelig med og uten reklame. Uten reklame vil hele serien på åtte avsnitt komme til å koste ca 40 kroner.

Det er nemlig innebygd en betalingsmulighet – en såkalt paygate – i BitTorrents programvare, hvilket gjør det mulig for innholdsleverandører å bruke Torrent-fildeling til å distribuere betalt innhold. Eksempelvis Thom Yorke, Radioheads forsanger, utga sitt siste soloalbum på denne måten. Men også kunstnere som Moby, Pixies, Public Enemy, Alice in Chains og Atari Teenage Riot har gitt ut sin musikk som offisielle BitTorrent bundles.

Children of the Machine forventes å bli ferdig sent i 2015.

Les videre
Exit mobile version