Nyhet

Spacetop er en AR-bærbar med 100″ virtuell skjerm

I stedet for en fysisk skjerm leveres den bærbare datamaskinen med AR-briller.

Selskapet Sightful fra Tel Aviv i Israel har lansert en bærbar datamaskin uten fysisk skjerm. I stedet består Spacetop, som produktet heter, av den nedre delen av en vanlig bærbar datamaskin, inkludert et tastatur i full størrelse, mens de medfølgende spesialtilpassede NReal-brillene projiserer en 100-tommers virtuell skjerm inn i brukerens synsfelt.

Den virtuelle skjermen har et areal på 100 tommer, så det blir god plass til mange vinduer og apper. (Foto: Sightful)

Konfigurasjonen ligner mest på en smarttelefon. Spacetop drives av en Snapdragon 865 CPU sammen med en Adreno 650 GPU, 8 GB RAM og 256 GB lagring, som setter den i samme klasse som noen av smarttelefonene som allerede er i stand til å drive AR-briller.

Bærbare datamaskiner er et sentralt verktøy i vårt daglige arbeidsliv, men teknologien har ikke utviklet seg i tråd med den moderne «road warrior»-mentaliteten der man kan jobbe fra hvor som helst, og viktigheten av personvern. Samtidig er augmented reality en lovende teknologi som fortsatt ikke har funnet sin plass i hverdagen», sier Tamir Berliner, en av grunnleggerne av Sightful.

Spacetops batteritid vil være litt over fem timer, ifølge produsenten, mens den semivirtuelle bærbare datamaskinen også støtter Wi-Fi 6 og Bluetooth 5.1 samt 5G.

Den øverste halvdelen mangler. I stedet har Spacetop AR-briller som projiserer en 100-tommers virtuell skjerm inn i brukerens synsfelt (Foto: Sightful).

Foreløpig produserer Sightful bare et begrenset antall av Spacetop, som vil kunne kjøpes av 1000 spesielt interesserte brukere. Du kan søke om å være blant de 1000 første kjøperne her. Prisen er foreløpig ukjent.

Les videre
Exit mobile version