Nyhet

CES 2023: Lenovo-skjermer sprenger rammene

Bærbare med dobbeltskjermer, hvorav den ene kan roteres? Lenovo har tenkt utenfor boksen på CES 2023.

Lenovo er verdens største produsent av PC-er, men de har fortsatt et «kvadratisk-praktisk-firkantet»-image å jobbe med. Og det har de fått til på CES 2023-messen, der de, i tillegg til de forventede kraftige gaming-maskinene, viste frem en digital notatblokk og en bærbar med to OLED-skjermer.

Yoga-serien ble utvidet med flere modeller. Inkludert alt-i-ett-PC-en Yoga AIO 9i, den slanke Yoga Slim 6i. Og – for de som ikke kan få nok skjermplass, har Yoga Book 9i to 13,3″ OLED-skjermer.YogaBook 9i har to skjermer og løst tastatur. (Foto: Lenovo)

I tillegg er de eksisterende modellene i Yoga-serien naturligvis oppdatert med de nyeste prosessorene fra Intel og AMD.

Lenovo lager også fortsatt nettbrett. Under lanseringen viste de frem det 14 tommer (!) store Lenovo Tab Extreme, som kan bytte mellom å fungere som bærbar og nettbrett, og Lenovo Smart Paper, en digital notatblokk med håndskriftsgjenkjenning og plass til over 50 000 notater.

<
>
Lenovo Smart Paper - e-Ink-nettbrett med håndskriftsgjenkjenning. (Foto: Lenovo)

Også på business-modellene viste Lenovo seg fra sin kreative side. ThinkBook Plus Twist har to skjermer i én. Skjermene er henholdsvis OLED og e-Ink, men man kan ikke se dem samtidig, da de er montert rygg-mot-rygg. Til gjengjeld kan man med et enkelt grep velge mellom sidene ved å rotere skjermen om sin akse.

Vi er ikke helt sikre på hvilket behov Lenovo har oppfylt her, men det er i hvert fall originalt og iøynefallende!

<
>
Hokus pokus... skjerm eller e-Ink? Lenovo's kamuflasjelignende ThinkBook Plus Twist har begge. (Foto: Lenovo)

ThinkBook-serien har også fått et nytt tillegg i form av ThinkBook 16p Gen 4, som har en «magisk» dockingplass øverst på skjermen, hvor man kan montere oppgraderingsdeler, som et bedre webkamera, LTE-modem eller videolys. Men kun én av dem om gangen.

ThinkBook 16p Gen. 4. (Foto: Lenovo)

Gaming med AI-chip

I forbindelse med CES oppdaterer Lenovo også sin gaming-serie Legion. Dette innebærer verdens første dedikerte AI-chip, som skal være i stand til å optimalisere ytelsen automatisk under spilling på de nye Lenovo Legion Pro 7 og 7i, samt Lenovo Legion Pro 5 og 5i. Mange av Lenovos modeller kommer i to prosessorversjoner, og «i» står derfor ikke for «injection», men for «Intel.»

<
>
Lenovo Legion Pro 7i (Intel)

Som med mange av de andre CES-lanseringene offentliggjøres pris og nordisk tilgjengelighet senere.

Les videre
Exit mobile version