Nyhet

Smart Home-støtte kommer nå til Android Auto

Google vil gjøre det mulig å styre Smart Home-enheter direkte fra bilen.

Du har nettopp forlatt hjemmet, men har glemt å skru av lyset eller aktivere alarmen. I skrivende stund må man flekke opp mobilen for å styre enhetene og funksjonene i ditt smarte hjem på avstand. Men sitter man bak rattet, kan man så klart ikke gjøre det.

(Foto: Google)

Men dette vil Google nå finne en løsning på, slik at du skal kunne styre alle hjemmets IoT-enheter fra skjermen i bilen. I hvert fall hvis kjøretøyet er basert på Google-plattformene Android Auto eller Android Automotive. Selskapet har i et blogg-innlegg, som du kan lese her, invitert utviklere til å konvertere deres Smart Home-apper til begge de to Google bilplattformene.

Det betyr i praksis at eiere av biler med Android Auto-støtte – eller basert på Android Automotive OS – snart vil kunne laste ned Smart Home-apper til sin bil fra Google Play. Hittil har Smart Home-apper til bilen kun vært tilgjengelige i beta-utgaver, men det nevnte blogg-innlegget fra Google har altså åpnet opp for at Smart Home-apper til bilen skal kunne legges opp i selskapets app-butikk.

(Foto: Google)

Og for å unngå forvirring:

Android Auto er en app, som kjører på mobilen. I likhet med Apple CarPlay kobler du mobilen til bilens dashboard (eller trådløst), og telefonens programvare overtar bilens display og bruker det som en ekstern skjerm. I stedet for å se bilens innebygde infotainmensystem ser du i stedet et brukergrensesnitt, som er laget av Google, sammen med alle kompatible Android Auto-apper, som er installert på mobilen din.

Android Automotive OS (AAOS) er derimot bilens infotainmentsystem. Google inngår avtaler med bilprodusentene om å få bilen til å kjøre Android i stedet for f.eks. Linux- eller QNX-system, og det inkluderer apper som Google Maps og Google Assistant. I dag kan du finne Android Automotive i bl.a. Polestar 2.

Les også Snart forsvinner CarPlay i GM-biler General Motors introduserer nytt infotainment-system og stenger ute mobilene i sine kommende elbiler.

Med Android Auto installerer du appen fra Google Play på mobilen, og når det gjelder AAOS bruker du bilens innebygde Play Store til å installere appen direkte i bilens innebygde lagring.

Les videre
Exit mobile version