Nyhet

MINI Recharged

Batterielektrisk Mini du ikke får kjøpt.

P90467880 lowRes

P90467880 lowRes

Den engelske multidesigneren Paul Smith, har gjort det før, og nå gjør han det igjen. Mannen som er best kjent for sine fargerike striper, er ikke ukjent med å designe Paul Smith-versjoner av biler. Som regel engelske biler, og Mini er ikke noe unntak. I laget han 1998 en Paul Smith Edition av den originale Mini-en til Alec Issigonis. Altså den virkelig knøttlille Mini-en, og ikke dagens mye større utgave.

Der 98-modellen var bensindrevet med stempelmotor og Paul Smiths signatur over alt, er denne batterielektrisk, med Paul Smiths signatur over alt.

Mini

Mini-en er en one off, det vil si at det lages bare dette ene eksemplaret. Dessverre kan man kanskje si, for bortsett fra sittestillingen er den originale Mini-en den perfekte bybilen. Den behøver ikke noe monsterbatteri, eller effekt, for å være funksjonell. Her nøyes man med en 72 kW elektromotor, eller 98 hk, som holder i massevis i bygater.

Mini elektromotor

Den elektriske drivlinjen er ikke det eneste som skiller Recharged fra en 98-modell. Innvendig har Paul Smith brukt sin egen fargepalett og fjernet tepper og ‘unødvendig’ pynt som dekorlister. Rattet kan klipses av rattstammen, Formel 1-style, for lettere inn- og utstigning, og en magnet på dashbordet holder mobilen på plass.

-Vi har gjort en bil fra 90-tallet relevant for nåtiden. Sier Paul Smith. Ideer er aldri et problem. De finner du overalt. Utfordringen er å implementere dem. Her fungerte det En drøm har gått i oppfyllelse. 

Mini Recharged

Bilen blir vist på Salone del Mobile 2022 i Milano i disse dager.

<
>
P90466689 lowRes
Les også Verdens morsomste elbil? En elektrisk utgave av den snertne Mini Cooper S, med lydanlegg fra Harman Kardon – what's not to like?
Les videre
Exit mobile version