Fragments

DVD-anmeldelse

Vi har alltid hatt stor sans for kalkun. Det er lite som oser så mye av fest og høytid som en nystekt, fersk 9-kilos kalkun når julen ringes inn.

Den skal ha godt med stuffing, med bl.a. svisker, valnøtter, steinsopp og epler, samt en herlig saus. Til tilbehør er hasselbakte poteter, appelsinsalat og ferske (små) aspargesbønner å foretrekke. Husk at kalkunen skal stekes hel, og det helst i en stekepose, så beholder du den saftig – det er ingen som liker tørr kalkun! Til drikke er det ikke til å komme utenom en herlig Saint-Esprit Côtes-du-Rhône, 2008. Beregne rikelig, gjerne én flaske per person.

Kalkun skal primært fortæres på selveste julaften, det er også godt et par ganger til i løpet av året; men ikke for ofte. Vi vet jo alle hvor kjedelig julaften ville blitt om det var julaften hver eneste dag. Føler at det her er viktig å poengtere at vi foretrekker kalkun i matsfæren og ikke i filmsfæren. En kalkun innenfor film er så absolutt ingen herlig, dekadent opplevelse, men som oftest en ren lidelse å komme igjennom. Fragments er definitivt ingen ny Crash (selv om den streber så hardt den kan å være akkurat det), men rett og slett en stor, pretensiøs og kjempetørr, frossen kalkun – og det til og med uten rødvin!

Billedkvaliteten står fullt i stil med filmen, dritt! Lydsporet er helt ok. Det er (heldigvis!) intet ekstramateriell.

Les videre
Exit mobile version