Ultrasone HFI 580

Krystallklar

Med disse hodetelefonene går man ikke glipp av noe, hver enkelt liten detalj høres klokkeklart. Men det kan bli i meste laget.

Ultrasone er et relativt ubeskrevet blad her hjemme, men de har skapt seg et navn blant studioteknikere og musikere, og etter hvert også i hi-fi-kretser. Denne modellen hører til de rimeligere modellene fra Ultrasone. De bruker en teknikk kalt S-Logic som sørger for å vinkle lydbølgene fra membranen slik at de tar en omvei før lyden når øregangene. En relativt effektiv teknikk, som dessverre fører til et diffust stereoperspektiv, og noen mindre flatterende problemer.
Klangbalansen er for eksempel veldig slank i mellomtonen, skarptrommer drukner nesten i den litt for voldsomme bassen, og s-lyder og andre lysere toner kommer vel godt fram i lydbildet. Gi hodetelefonene noen timer og det blir litt bedre balanse i lydbildet, men det er den fremragende detaljrikdommen og gjennomsiktigheten som er styrkene til Ultrasone-hodetelefonene.

Som for øvrig er produsert samme sted som Skullcandys SK Pro, for bøylen er identisk ned til den minste skrue. Men lyden er veldig forskjellig. Ultrasone har dessuten hoppet over flere av plastdetaljene til Skullcandy og satset på lettmetall på klokkene. Som er lukket og derfor ikke slipper inn særlig med lyd utenfra. Klokkene er små, men likevel komfortable, og HFI 580 sitter godt på hodet med putene omsluttende ørene.

Hodetelefonene er både foldbare og lette å drive for en iPod. Men man bør eksperimentere med equalizeren på spilleren for å finne klangbalansen som passer best, for dette er som nevnt langt fra de mest klangnøytrale hodetelefonene man kan tre over ørene.

Den luftige og analytiske karakteren til Ultrasone HFI 580 vil utvilsomt tiltale mange som ikke er veldig opptatt av naturlig og nøytral klang. Mens strykere mangler klangbunn får trommer og bass vekt og fylde i massevis. Samtidig er lydbildet rikt på detaljer og skarpt fokusert, men surroundeffekten – som den noe upresist kalles – gjør ingenting positivt for stereoperspektivet.

Les videre
Exit mobile version